Primele meciuri pentru junioarele U14!

Echipa noastră de junioare Under 14 feminin și-a aflat primele adversare din noua ediție a Campionatului Național, ediția 2020-2021. În urma tragerii la sorți, sportivele noastre au fost repartizațe în Grupa A, alături de:

  • ACS Dan Dacian București;
  • CS Laguna Constanța.

Primul turneu va avea loc în perioada 06.03.2021 – 07.03.2021, urmând ca locația să fie stabilită în funcție de cererile de organizare depuse de echipele angrenate.

DALIBOR DIXON DESTANOVIĆ

Dalibor Destanović
Sunt bucuros că reîncepem meciurile, a fost o perioadă lungă fără competiție. Fetele s-au antrenat, au evoluat de la săptămână la săptămână, însă bătăliile cu adversarele sunt testele de care au nevoie pentru a vedea evoluția. Sperăm ca aceste prime turnee să fie doar un pas mic în revenirea la normalitate. Ne dorim în viitor să putem evolua cu părinții în sală, alături de noi!

Sistem competițional U14 feminin

La startul competiției s-au înscris 18 echipe, împărțite în 6 grupe de câte trei. Sistemul competițional presupune trei turnee, incluzându-l pe acesta, echipele urmând să primească puncte în Clasamentul General în funcție de locul ocupat în grupe. Astfel, pentru acest prim turneu, câștigătoarele grupelor vor primi câte trei puncte, ocupantele locurilor secunde câte două, iar ultimele clasate vor primi un punct. Ulterior, grupele vor fi organizate pe criteriu valoric, primele clasate la Turneul 1 formând Grupele Valorice A și B, locurile 2 vor constitui Grupele Valorice C și D, pentru ca ultimele clasate să formeze Grupele Valorice C și D.
Punctajele obținute la Turneele 2 și 3 depind de nivelul grupei în care se dispută: Pentru Grupele A și B se acordă 7 puncte pt locul 1, 6 pentru 2 și 5 pentru ultimul loc, pentru Grupele C și D vor fi 5, 4 și, respectiv, 3 puncte, pentru ca Grupele E și F să primească 3, 2 și 1 punct. Totodată, câștigătoarea unei grupe va promova în grupa superioară valoric, ocupanta locului secund va rămâne în același nivel valoric, dar va schimba grupa, iar ultima clasată va retrograda în grupa inferioară valoric.
Astfel, după disputarea acestor trei turnee, primele 8 clasate vor participa la Turneul Final.

Federația Română de Baschet a decis ca turneele să se desfășoare sub forma unor bule epidemiologice. Mai exact, echipelor le va fi permisă deplasarea doar între locul de cazare și sala în care au loc meciurile. Totodată, fiecare echipă este obligată să prezinte un test RT-PCR negativ pentru fiecare component al echipei, inclusiv antrenori, efectuat cu maxim 48 de ore înaintea intrării în bulă.

Le urăm succes fetelor și ne bucurăm de reînceperea competițiilor!