Juniorii U14 pornesc la luptă!

Campionatul Național U14 masculin este pregătit să înceapă, după o perioadă destul de lungă de inactivitate.

Echipa noastră de juniori, antrenată de Cristina Nini, și-a aflat primii adversari din noua ediție a Campionatului Național, ediția 2020-2021. În urma tragerii la sorți, sportivii noștri au fost repartizați în Grupa E, alături de echipele:

  • ACS Phoenix Suceava;
  • ACS Stars 2012 Iași;
  • ACS Petras Neamț Piatra Neamț.

Din păcate, echipa din Piatra Neamț a fost nevoită să se retragă, nereușind astfel să ia startul în această ediție de campionat.

Primul turneu va avea loc în perioada 06.03.2021 – 07.03.2021, urmând ca locația să fie stabilită în funcție de cererile de organizare ale echipelor angrenate. De reamintit faptul că Federația Română de Baschet a decis ca turneele să se desfășoare sub forma unor bule epidemiologice. Echipele vor fi obligate să se deplaseze doar între unitatea de cazare și locul de desfășurare al meciurilor. Totodată, fiecare echipă va trebui să prezinte un test negativ, de tipul RT-PCR, pentru fiecare membru, efectuat cu maxim 48 de ore înainte de intrarea în bulă.

CRISTINA NINI, antrenor principal Phoenix Galați U14M

Sunt bucuroasă că reîncepem competiția, deși în condiții dificile, dar astfel de situații ne ajută pe toți să demonstrăm încă o dată că sportul și cei implicați în această activitate trebuie să dea dovadă de caracter și să găsească soluții. Venim după un turneu final unde am demonstrat că am crescut ca echipă și am acumulat o experiență importantă în dezvoltarea noastră atât ca sportivi cât și noi ca antrenori. Este important că reîncep meciurile și trebuie să mergem mai departe încrezători și motivați să trecem la un nivel superior. Nu va fi ușor pentru că sunt multe eforturi și sacrificii din partea tuturor, sportivi, antrenori, părinți, dar va fi un moment care trebuie să ne găsească uniți și încrezători în forțele proprii și cu siguranță vom trece și acest nou examen pe care suntem cu toții dornici să îl promovăm.

Sistem competițional U14 masculin

La startul competiției s-au înscris 37 echipe, împărțite în 8 grupe de câte trei sau patru echipe. Sistemul competițional presupune trei turnee, incluzându-l pe acesta.

După primul turneu, componența grupelor se schimbă în funcție de rezultatele obținute, lucru care se va repeta după fiecare turneu, urmând ca la finalul celor trei turnee primele două clasate din primele patru grupe, respectiv Grupele A, B, C și D să se califice la Turneul Final.

Suntem bucuroși că sportivii noștri se pot întoarce pe teren și pot demonstra că locul 4 obținut la Turneul Final de la Ploiești a fost unul meritat. Le urăm succes și ne bucurăm împreună cu ei de întoarcerea pe teren!