Juniorii U15 sunt gata de debutul în noul sezon!

Data de 13.03.2021 este una foarte importantă pentru Academia noastră, deoarece echipa U15 masculin debutează în noul sezon.

Adversarii pe care juniorii noștri îi vor înfrunta în cadrul Grupei D a primului turneu, desfășurat în perioada 13.03.2021 – 14.03.2021, sunt:

  • CSS Tulcea;
  • CS Fly OC Constanța;
  • CSS Buzău.

Locația acestui prim turneu nu este încă stabilită.

Federația Română de Baschet a decis ca turneele să se desfășoare sub forma unor bule epidemiologice. Mai exact, echipelor le va fi permisă deplasarea doar între locul de cazare și sala în care au loc meciurile. Totodată, fiecare echipă este obligată să prezinte un test RT-PCR negativ pentru fiecare component al echipei, inclusiv antrenori, efectuat cu maxim 48 de ore înaintea intrării în bulă.

Președintele Academiei de Baschet Phoenix Galați, Florin Nini, face un apel la comunitatea gălățeană de a veni în sprijinul clubului:

FLORIN NINI, președinte Academia PHOENIX

Florin Nini
Am aflat grupele și ne vom motiva să jucăm un baschet frumos și să redevenim o familie în teren și în afara lui. Sunt de părere că e un pas mare făcut în vederea reînceperii activității sportive. Sportivii noștri au făcut toate eforturile pentru a reveni la o formă sportivă cât mai aproape de cea competițională și au dorința și ambiția necesare de a juca un baschet frumos. Perioada nu a fost una ușoară, eforturile fiind mari din partea tuturor: sportivi, părinți, antrenori. Odată cu bucuria reînceperii meciurilor, din păcate apar și grijile, pentru că noul format de desfășurare al turneelor nu este unul deloc ușor, ținându-se cont de costurile ridicate necesare pentru fiecare sportiv. Orice ajutor din partea firmelor prezente în mediul de afaceri gălățean este unul binevenit și invităm pe oricine ne poate susține să ni se alăture în aceste vremuri dificile!

Sistem competițional U15 masculin

La startul competiției s-au înscris 34 echipe, împărțite în 9 grupe de câte trei sau patru. Sistemul competițional presupune trei turnee, incluzându-l pe acesta. După primul turneu, componența grupelor se schimbă în funcție de rezultatele obținute, lucru care se va repeta după fiecare turneu, urmând ca la finalul celor trei turnee primele două clasate din primele patru grupe, respectiv Grupele A, B, C și D să se califice la Turneul Final.

Le ținem pumnii băieților și ne bucurăm împreună cu ei de întoarcerea pe teren!