Istorie

Academia de Baschet Phoenix Galați continuă tradiția baschetului în municipiul Galați a Clubului Sportiv Phoenix Galați, proiect care a luat ființă în data de 4 octombrie 2000. Acesta reprezintă momentul în care Florin Nini, împreună cu Gelu Cazanoschi și Diana Lungu au pus bazele primului club privat de baschet din Galați.

Totul a început cu doi copii: Cristian Bulete şi Andrei Antistescu, prezenți în sala de sport a Colegiului Național “Vasile Alecsandri” la primul antrenament pe care Florin Nini și Gelu Cazanoschi l-au susținut în cadrul noului club – Phoenix.

De la cei doi sportivi cu care a început activitatea clubului, Phoenix se mândrește cu cei peste 15.000 de copii și juniori care au activat în cadrul clubului până în prezent!

Pe lângă performanțele obținute cu echipele clubului, Galațiul a promovat de-a lungul timpului jucători la loturile naționale de baschet ale României, atât la masculin, cât și la feminin: Adrian Guţoaia, Iulian Orbeanu, Vlad Tăşchină, Aurelian Berbec, Cosmin Dumitru, Mihai Ciprian, Ciprian Țelinoiu, Asil Yldirîr,  Claudiu Ilincanu, Andrei Lupuşoară, Doru Lupu, Alexandru Popa, Andrei Petică, Cristian Horia, Daniel Tudorache, Andrei Popa, Sorin Diaconu, Andreea Crețu, Bianca Nini, Raluca Neculache, Irina Vasilachi, Sica Cuzic, Teodora Neagu, Iulia Răileanu.

În prezent, activitatea se desfășoară sub titulatura Academia de Baschet Phoenix Galați, ai cărei membrii fondatori sunt Florin Nini, Bianca Nini și Marian Săvăstru.

OBIECTIVE

Academia de Baschet are ca obiective atât desfășurarea de acțiuni de selecție și performanță, cât și organizarea evenimentelor de promovare a sportului. Astfel, pe lângă ideea de popularizare a baschetului, Academia de Baschet este o șansă de educare a copiilor prin sport.