U14M: Rezumat Turneu 2

Echipa noastră U14 masculin se întoarce de la Turneul 2, desfășurat în Craiova, cu statutul de câștigătoare a Grupei G.

Turneul s-a desfășurat pe durata a două zile, 25.03 – 26.03, fiecare zi rezervând câte 2 partide pentru băieții noștri.

Debutul echipei noastre a fost împotriva gazdelor, ACS BC Lions Craiova. Sportivii noștri au intrat motivați pe teren, lucrul acesta văzându-se la pauza mare, când tabela indica scorul de 47 – 19 în favoarea noastră. După pauză, echipa noastră a cedat sfertul 3 la diferență de un punct, însă l-a adjudecat pe ultimul, la o diferență de 8 puncte. Scor final: ACS Academia de Baschet Phoenix Galați 71 – 36 ACS BC Lions Craiova.

Cel de-al doilea meci, împotriva echipei ABC Shooting Stars Buftea, a început de la ora 13:00, după o pauză de doar 2 ore. Fiind conștienți de prezența oboselii, băieții noștri au rămas concentrați și și-au însușit o diferență considerabilă după primul sfert, câștigat cu scorul de 29 – 7. Următoarele 3 sferturi au fost mai echilibrate, însă victoria nu a fost periclitată în nicio secundă. Scor final:  ABC Shooting Stars Buftea 55 – 76 ACS Academia de Baschet Phoenix Galați.

După o noapte de odihnă, ziua de vineri a început la ora 09:00 pentru sportivii noștri, cu meciul împotriva gazdelor. La fel ca și în prima partidă, concentrarea și-a făcut simțită prezența, iar meciul a curs într-o singură direcție. Scor final: ACS BC Lions Craiova 21 – 64 ACS Academia de Baschet Phoenix Galați.

Ultima partidă, împotriva echipei din Buftea, a luat start de la ora 12:30. Deși deja calificați după victoria de dimineață, băieții noștri nu au oprit motoarele și au intrat pe teren la fel ca în primele trei meciuri, concentrați și cu poftă de joc. Scor final: ACS Academia de Baschet Phoenix Galați 73 – 33 ABC Shooting Stars Buftea.

Cristina Nini:

A fost un turneu reușit. Toți copiii au muncit la fiecare meci, iar asta s-a văzut pe tabelă. Suntem un colectiv unit și ne dorim ca la final de sezon să obținem o medalie, în special pentru efortul depus în această perioadă. Tot ce îmi doresc până la următorul turneu, este să rămânem sănătoși.

În urma celor 4 meciuri desfășurate la Craiova, echipa noastră încheie Grupa G pe primul loc.

Din postura de câștigătoare a grupei, echipa noastră se califică la cel de-al treilea Turneu al acestei ediții de campionat și va întâlni:

  • Locul 1 din grupa E
  • Locul 2 din grupa H
  • Locul 2 din grupa F
Poz.TeamTotal puncteVÎ
1840
2303