Friday, 24 March 2017 10:48

Phoenix primeşte vizita lui Dinamo

Rate this item
(0 votes)

Cele două echipe au nevoie de victorie ca să continue lupta pentru play-off

Phoenix Galaţi va întâlni sâmbătă, de la ora 19.30, în sala Polivalentă Dunărea pe Dinamo, într-o partidă din cea de-a XXIX-a etapă a Ligii Naţionale de baschet masculin. Rezultatele din runda precedentă au strâns şi mai mult lupta pentru cele două locuri care asigură calificarea pentru play-off, toate cele patru echipe din grupa 7-10 fiind creditate cu şanse. Echipa antrenată de Florin Nini şi Bogdan Bălănică conduce cu 7-2 la general. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori: 93-87 şi 70-83 în prima fază a campionatului şi 85-78 pentru Phoenix la Bucureşti,  în turul fazei a doua, când gălăţenii au remontat o diferenţă de 17 puncte la pauza mare. Meciul are o miză mare, cine pierde îşi cam ia adio de la grupa 1-8. În ultima etapă din campionat, echipa gălăţeană a cedat pe teren propriu cu SCM U Craiova, scor: 84-86, în timp ce Dinamo a învins surprinzător la Tg. Mureş vicecampioana BC Mureş cu 85-71.

„Este un meci cu miză pentru ambele echipe.Ne-am pregătit bine pentrutru acest meci în care nu trebuie să ne scape victoria. Sunt încrezător în forţele noastre şi în dorinţa de victorie. Nu e un joc uşor însă trebuie să demonstrăm că suntem o echipă unită şi valoroasă”, a declarat antrenorul Florin Nini.

Situaţia din clasament se prezintă astfel: Phoenix 28 puncte, locul VIII respectiv Dinamo 27 p, locul X. Partida va fi condusă de arbitri: Alin Faur, Alexandru Ivan, Bedir Sefer, iar comisar FRB a fost desemnat Tiberiu Rist.

   

Read 1640 times

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook