Thursday, 08 June 2017 09:53

Phoenix, calificată în EuroCup Women

Rate this item
(0 votes)

Ca urmare a clasării între primele șase echipe din România în Liga Națională de Baschet Feminin, CS Phoenix a primit invitația de a participa în EuroCup Women.

Președintele Florin Nini s-a declarat încântat de posibilitatea de a participa într-o cupă europeană puternică, în care mai participă echipe precum Galatasaray sau Fenerbahce, însă pentru acest lucru este nevoie de suplimentarea bugetului.

“Ne bucură foarte mult faptul că roadele rezultatelor noastre bune sunt recunoscute prin invitația de a participa într-o cupă europeană puternică, așa cum este EuroCup Women. Ne dorim foarte tare să participăm, suntem dispuși să facem eforturi în acest sens, însă este nevoie de sprijinul municipalității pentru că altfel ne este imposibil să acoperim costurile necesare unei asemenea competiții. Este important să facem pasul următor cu echipele noastre de seniori, ambele au posibilitatea de a participa într-o cupă europeană datorită rezultatelor noastre din plan sportiv și aprecierii din plan internațional. Acum nu rămâne decât ca factorul decizional să sprijine financiar ceea ce am obținut noi pe teren”, a declarat Florin Nini.

Sistemul competițional al EuroCup Women este următorul:

-baraj de calificare (26-29 septembrie)

-faza grupelor (12 octombrie – 30 noiembrie): trei meciuri pe teren propriu, trei in deplasare

-play-off (14-21 decembrie)

-șaisprezecimi (4-11 ianuarie)

-optimi (25 ianuarie – 1 februarie)

-sferturi (1-8 martie)

-semifinale (22 – 29 martie)

-finala (11-18 aprilie)

Data limită a înscrierii este 23 Iunie. De menționat faptul că, pe lângă calificarea în EuroCup Women la feminin, CS Phoenix a fost invitat să participe în BalkanLeague, cu echipa masculină de seniori. Așadar, există posibilitatea de participarea în cupe europene cu ambele echipe ale clubului, dar numai în cazul în care va exista sprijin financiar pentru a susține activitatea în plan european.

Read 2222 times Last modified on Thursday, 08 June 2017 09:56

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook