Friday, 30 June 2017 06:01

Phoenix încă mai speră la Europa

Rate this item
(0 votes)

Phoenix Galaţi încă mai speră să participe cu ambele echipe de seniori în cupele europene. Invitată de preşedintele Ligii Balcanice să participe în această competiţie regională, echipa masculină a clubului Phoenix are nevoie de o suplimentare de buget din partea Consiliului Local pentru a face faţă atât din punct de vedere sportiv, cât şi pentru a-şi asigura deplasările. Şi echipa feminină a primit invitaţia de a participa într-o competiţie europeană. Este vorba despre Eurocup Women, pentru care de asemenea ar mai fi nevoie de încă 70.000 de euro. Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a încercat să facă lobby la autorităţile locale gălăţene pentru ca cele două echipe ale clubului Phoenix să poată evolua în competiţii internaţionale.

„Într-adevăr, ne gândim la o participare în cupele europene, oraşul Galaţi merită o echipă să reprezinte oraşul în cupele europene. Este un oraş cu tradiţie în sport, cu rezultate importante în Europa la nivel sportiv în ultimii ani şi ne-ar bucura foarte mult dacă şi baschetul s-ar număra printre sporturile cu reprezentare europeană”, a precizat preşedintele FRB, Horia Păun, în vizita de lucru efectuată săptămâna trecută în oraşul nostru. La rândul său, Florin Nini, managerul Phoenix a afirmat: „Sprijinul pe care FRB prin sosirea lor la Galaţi şi prin discuţiile pe care le-au avut la nivelul municipalităţii vine să întărească şi sprijinul pe care muncipalitatea va trebui să îl acorde. Un sprijin care sigur este satisfăcător din punctul meu de vedere, trebuie să fie constant şi trebuie să înţelegem că un proiect care nu se întinde pe durata a şase, opt ani, nu poate fi considerat un proiect de succes”.

Phoenix Galaţi va ataca din toamnă al treilea sezon competiţional în care va alinia echipe în toate competiţiile organizate de Federaţia Română de Baschet, atât la feminin şi masculin, la toate nivelurile existente: seniori, juniori şi copii.


Read 1502 times

Mic Dejun Combo

Academia Phoenix

Phoenix TV

Facebook